L’excel·lència dels vins de Bordeaux i de Bourgogne

Per Carnaval, aquest any no m’he disfressat.

Enguany no m’he transformat en aquell horrible vampir, terrorífic, àvid i nocturn amb la capa negra llarga arrossegant una cadena, dissimulant l’abundant cabellera fosca amb el barret de natació de làtex blanc, la cara completament pintada de blanc i amb unes lentícules també del mateix color, blanc.

No m’atreu la sang i com que l’habit ne fait pas le moine en pocs dies he xuclat a plaer vint referències excepcionals de vi.

En aquest període de divertiments que precedeix l’austeritat de la quaresma he tingut l’agradable sensació de poder accedir en un espai de temps privilegiat al món fascinant de l’enologia gràcies a la generositat d’uns amics.

A Andorra aquests fenomens extraordinaris també són possibles sense forçosament l’ajuda de la influència de les fases lunars.

Més enllà de les rivalitats comercials de les dues regions vinícoles franceses d’una enorme reputació, el fascinant discurs dels dos experts representants se centraven en un immens coneixement dels seus productes, molta passió i alhora ho posaven de manifest amb una exemplar humilitat.

He de confessar que davant de les exclusives ampolles, en forma més aviat d’objectes de luxe que es van obrir davant meu és molt difícil mantenir un mínim de modèstia perquè aquesta simple publicació m’ho impedeix.

Per això només em permetré de recordar alguna anècdota.

Una vegada endinsat en el tast de vins Baron Philippe de Rothschild vaig gaudir molt per exemple aconseguint apreciar d’una banda l’elegància llenyosa, potent i vibrant de la denominació Mouton Cadet Edició Vintage 2011 i de l’altra el color robí, viu i profund més rodó, més sedós i molt fruitat, amb l’omnipresència del sol, concretament del terroir xilè a través del millésime 2011, Escudo Rojo.

Amb la copa de vi a la mà de Le Petit Mouton de Mouton Rothschild, Second Vin de Château Mouton Rothschild, AOC Pauillac, Millésime 2009 es pot apreciar alguna cosa especial, potser el súmmum de l’elegància.

La gran professionalitat va fer possible aquest tast de tretze referències, una situació d’una rara excepcionalitat.

petitmouton09-750x750

Tres dies més tard, el tast va concentrar el descobriment de set vins de Bourgogne amb la degustació d’una majoria de vins blancs a base de raïm chardonnay i aligoté.

El presentador tenia una formació d’enòleg la qual cosa va aportar una experiència molt exhaustiva sobre les interessants i diferents etapes de la fabricació del vi.

Vam tastar excel·lents vins amb unes finors, concentracions i complexitats molt diverses.

Els amics al costat dels espetecs de la llar de foc, una plata increïble de formatges, un foie gras gegant i l’emoció transmesa amb llengua francesa sobre el bon vi van deixar en un darrer pla la rua dels carrers cèntrics de la ciutat.288101

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: