L’eriçó de mar

Aquest migdia quan hem arribat de l’escola amb els nens a casa per dinar, la Marta tenia preparada una magnífica sorpresa per a nosaltres en forma de dues coses rodones, negres amb unes punxes gruixudes al·lucinants.

La reacció barrejada d’admiració per una cosa tan rara i desconeguda i alhora d’una certa inquietud per les puntes ha fet que la manipulació amb les nostres sis mans ha estat molt cautelosa.

El Xavi, el peixater, li ha explicat que ara és una bona temporada per menjar eriçons. La Marta s’ha deixat aconsellar per la manera de com s’havien d’obrir les closques d’aquests animals tan extraordinaris i a l’interior del què exactament es podia consumir. Una vegada oberta i neta s’aprecia una substància comestible viscosa de color taronja en forma d’estrella.

Quina cosa més curiosa i exquisida!

Els nens l’han provada però amb uns efectes poc entusiastes.

A la primera li he posat amb una gota de vinagre i una gota d’oli d’oliva.

He gaudit més amb la segona, natural, per poder experimentar exactament la realitat d’un gust nou, engrescador i diferent.

2 eriçons

Anuncis

2 Respostes

  1. “El gust del mar a casa”, com diu el Xavi.
    A primera instància, el Sergi no les ha volgut tastar. Però quan s’ho ha repensat, el papa ja se les havia menjat totes! Eres rápido vaquero!
    Hauré de tornar a la peixateria per aconseguir uns quants exemplars més…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: