Costa Gavras: Le capital (2012)

Le capital

El Cineclub de les Valls ha programat per la sessió del dia de demà 12 de juny del 2013, la darrera pel·lícula de Costa-Gavras, Le capital.

És un thriller que ens ha funcionat molt bé perquè posa en escena la complexa temàtica financera i especuladora d’una manera entretinguda i amb un to cínic.

La películ·la centra el discurs sobre el combinat explosiu; acomiadament laboral i especulació.

Justament sobre aquests temes aquest cap de setmana vam descobrir les reflexions del professor B. Friot que no ens han deixat gens indiferents.

Mentre mirava la pel·lícula no podia evitar de posar en relació algunes de les idees que defensa amb una gran força intel·lectual aquest senyor:

Bernard Friot
Economiste et sociologue

Bernard Friot est sociologue, économiste, professeur émérite à l’Université de Nanterre et membre de l’Institut Européen du Salariat. Ses recherches portent sur la sociologie du salariat et il est notamment l’auteur de « L’enjeu des retraites » en 2010, de « Puissances du salariat » en 2012  et  de « L’enjeu du salaire » dans lequel il réfléchit à l’avènement d’un salaire universel à vie dont la gestion serait confiée à la sécurité sociale. Un salaire qui remplacerait totalement les revenus du travail, que l’on commencerait à toucher à 18 ans et qui s’échelonnerait entre 1500 et 6000 euros en fonction des qualifications. (Font: Ce soir ou jamais, France 2)

Anuncis

Una resposta

  1. Unes idees molt interessants!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: