Cuixa de xai al forn

Des de molt petit no em cansaria de menjar carn de xai feta de totes les maneres possibles.

Ahir la Marta va aterrar a casa amb una magnífica cuixa de xai de més de 2 kilògrams, arreglada pel carnisser; neta, amb alguns talls perquè els sabors penetrin millors i lligat perfectament amb fil de cuina.

Després dels ensurts d’aquests darrers dies, no hi ha res millor que fer un bon dinar. No hem de celebrar la party fever? La carn de xai és rica en greixos i és per això que la millor manera de cuina-la és al forn.

Preparació:

1.- Hem deixat la vianda en una marinada durant tota la nit a la nevera, a base de vi negre, pebre negre, farigola i romaní.

Vegeu la pota abans de tapar i deixar-la reposar:

cuixa de xai

2.- La peça és grossa, necessitarem temps per coure-la al forn; suposo que amb 4 hores n’hi haurà prou!

Són abans de les 9 hores del matí, en una plata de vidre hi poso la cuixa, sal, pebre i timó. Afegeixo un raig d’oli d’oliva i aigua, així com un tomàquet i una ceba, en quartes parts.

– 1a hora, forn a 200 graus, per marcar la torradeta per fora. Vaig donant la volta vàries vegades.

– Després durant 3 hores, mantinc el forn a uns 170 graus. Vaig donant la volta vàries vegades.

– Quan porto més de la meitat de la cocció (2:30 hores), rego la peça amb un raig de conyac (Jules Gautret) d’una ampolla dels anys setanta, tresor del soterrani del meu pare.

Acompanyarem la carn amb unes patates al caliu i una amanida senzilla i fresca.

Per llepar-se els dits.

cuixa de xai al forn

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: