Un permís de conduir molt especial

La neu i el fred d’aquests darrers temps ens han obligat a tenir les bicicletes tancades al traster.

La bonança del dissabte passat ens ha permès retrobar-nos amb l’equilibri dels velocípedes.

Sento un enorme goig quan fem la nostra ruta a primera hora del matí quan els carrers encara estan freds i adormits.

Una passejada carregada de dificultats i de tot tipus d’imprevistos i, que sempre superen amb seguretat i feliços de gaudir de l’accessió a la màgia de l’autonomia.

El traçat del nostre recorregut comença al carrer Dr. Nequi i passa per la Plaça Guillemó, carrer Cap del Carrer, Av. Meritxell, Pont de la Rotonda fins a la consigna de l’Escale on sempre ens guarden, molt amablement, les dues bicicletes amb els accesoris com els gorros, “buffs” i guants.

A la cafeteria mengen amb gana l’esmorzar de mig matí que generalment és una peça de fruita que ells mateixos han escollit i comprat, just abans, a la botiga de la planta baixa i un troç de pa.

Jo, en aquest precís moment, amb el meu cafè curt, per fi el temps se m’atura una estona per primera vegada a la vida quan observo, cofoi, des de la barra de la cafeteria, en viu, com els nens senten un plaer immens en descobrir el món que els envolta. Els moviments precisos i repetitius dels cambrers, els intercanvis secrets amb els cuiners des de la finestreta intermediària amb els paperets il·legibles fixats per mitjà de dos ganxos petits i amb el so estrident i divertit de la campaneta de color bronze: tot és una gran enigma. El vaivé dels plats transportats hàbilment i típics del matí hipnotitza la mirada profunda del Martí i del Sergi. Es fixen amb tot; amb la gent que entra i que surt, el que mengen, beuen, diuen i fan… Estan pendents del senyal sonor que emet la màquina del darrera que registra els horaris dels empleats. És una bogeria la capacitat que tenen en processar tota la informació dels voltants.

I després d’un ràpid passatge pels lavabos recuperem els mitjans de transports, blau clar i verd poma per connectar alegrement i descançats, a l’alçada del Pont de la Rotonda, amb el carril bicicleta del passeig del riu en direcció al Parc Central. Abans de tot fem obligatòriament el ritual d’identificar i de la lectura del gran senyal que ens indica que estem agafant el carril bici i sobretot que hem de moderar la velocitat.

Més avall, l’estop i el senyal triangular vermell de precaució ens indica que hem arribat a la transitada carretera del carrer Prat de la Creu que hem de creuar extremant la vigilància per continuar el viatge fins a l’entrada del Parc Central. Allà i en funció del temps disponible ens quedem una estona per gronxar-nos o bé ens dirigim directament a la Plaça del Poble acabant orientant-nos cap a casa.

No vull oblidar-me de recordar que han adquirit el reflexe de baixar espontàniament tots dos de les bicicletes i de conduir-les caminant quan han de passar per l’interior del supermercat o bé pels ascensors de l’aparcament de la plaça.

També han assolit prou habilitat i força per fer la petita pujada des de la plaça Príncep Benlloch al Cap del Carrer pedalant asseguts o drets, segons l’humor dels senyorets.

Quan arribem al pàrquing recorren damunt de les bicicletes per la forta baixada de l’entrada principal i també per les diferents rampes interiors fins a la porta del traster dosificant el fre amb uns moviments exactes de les mans.

Et voilà!

Permís de conduir

A més de felicitar-los efusivament cada vegada pel domini i la prudència durant les passejades, he tingut la necessitat de marcar aquesta experiència fent quelcom especial.

Se’ns va ocòrrer aprofitar unes fotos defectuoses dels nens molt petits per fabricar uns permisos de conduir amb un dibuix d’una bicicleta fet per ells mateixos al verso i, amb el corresponent lliurement de les cartolines com a premi absolut per aquests mèrits.

Es nota que estic orgullós, no?

Post relacionat: “Sin ruedas pequeñas de apoyo

* Merci Yves pour la plastification

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: