Mostra de pintura catalana a Escaldes-Engordany

“Picasso i la pintura moderna” al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, fins al 25.02.12, gratuït.

Foto e-e2011.ad

Tenir gairebé al costat de casa la possibilitat de gaudir d’uns quants quadres dels principals pintors dels moviments artístics catalans dels voltants dels anys 1900 és una petita meravella.

El centre presenta una vintena de teles signades per artistes com Ramon Casas, Joaquim Mir, Santiago Rusiñol, Joaquim Vayreda, Isidre Nonell i Pere Daura.

Ens vam permetre el luxe de deambular per la sala d’exposició buida de gent, fent vàries vegades el recorregut amb un silenci absolut i amb unes ganes d’absorbir l’art.

Vam intentar impregnar-nos al màxim de la destresa d’aquells artistes excepcionals i penso que ho vam aconseguir. Són moments de la vida molt agradables.

La xata, Isidre Nonell, 1906, Oli sobre tela 50×60,5, Museu de Montserrat

Aquesta pintura ens va cridar molt l’atenció per la combinació d’una certa expressió geomètrica i pel misteri de la invasió d’una cosa fosca. Simplement magnífica.

Ens van explicar que a Nonell l’apassionava pintar les xicotes més belles. En aquella època destacaven molt les gitanes, morenes amb el nas xato. La tela porta el nom de la xata perquè en aquest cas, la figura no té el nas curt i aplanat com comentava.

Sortida de la lluna, Joaquim Vayreda, 1883

El paisatge del pintor olotí és impressionant, amb una llum molt particular. És la primera vegada que veig l’obra amb viu. Lirisme assegurat.

Pel pont de la Puríssima, a l’avinguda Carlemany plena de gom a gom també hi han illots de tranquil·litat on l’ànima pot evadir-se.

Prova d’anar-hi, no hi perds res!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: