Magnífic quadre de Pere Gussinyé a la venda

Pere Gussinyé Gironella (Olot, Girona, 1890-1980)

Tema: “Paisatge rural”

Firmat en l’angle inferior esquerre. Firmat al darrera.

Tècnica: Oli sobre tela

Mida de la tela 81 x 65 cm (25)

Mida del quadre amb el marc 107 x 91 cm

Gussinyé exterioritza la seva sensibilitat amb aquests fèrtils matissos salmó. Ens lliura els secrets malenconiosos d’un paisatge bucòlic. En aquesta ocasió, l’artista representa delicadament uns prats de la Moixina dominats al capdamunt per la serra de Santa Magdalena.

En Pere Gussinyé, mitjançant la seva pinzellada alegre, ha assolit una vegada més una resolució molt interessant i profitosa.

“Pere Gussinyé, passarà a la història de l’art del nostre país, com un artista intensament olotí que ha fet un art que es pot llegir amb totes les llengües del món. Aquesta és l’autèntica dimensió universal de l’art.” Domènec Moli 1978

La tela i la pintura es troben en un molt bon estat de conservació. I, el marc que envolta el quadre és nou.

Les persones que estiguin interessades per visitar el quadre i negociar-lo poden contactar-me (Albert) al telèfon número (00376) 808090 o bé per correu electrònic: info1826ad@gmail.com

Més informació sobre el pintor i la seva obra:

“Pere Gussinyé inició su formación en la Escuela de Bellas Artes de Olot, donde fue discípulo de Josep Berga i Boix. Posteriormente completó sus estudios junto al pintor Ignasi Mallol y en el Círculo Artístico de Sant Lluc, en Barcelona.

Al margen de su participación en las Exposiciones Nacionales de Madrid y Barcelona, así como en otras de ámbito internacional en las que resultó premiado repetidas veces, Gussinyé expuso periódicamente en la Sala Gaspar de Barcelona, en Olot, Valencia, Madrid y otras ciudades españolas. En 1975 le fue dedicada una exposición homenaje en la sala Francesc Armengol de Olot, y en 1979 se celebró en la Jaimes de Barcelona la que había de ser su última exposición en vida. Su obra arranca de la tradición paisajística olotina para, lejos de estancarse en el bucolismo ochocentista de Berga y Vayreda, evoluciona incesantemente incorporando elementos postimpresionistas y factores de renovación, como la autonomía expresiva del color “fauve”, el sentido constructivo y sintético de Cézanne, etc.

Además del paisaje, centro fundamental de su obra, Gussinyé trabajó el retrato y la figura, asuntos en los que domina igualmente su lenguaje de pincelada alegre y sentido áspero y recortado del dibujo. El suyo es un estilo atento a los valores plásticos y contrario a todo amaneramiento o concesión comercial. Fue premiado en los Salones de otoño de Madrid de 1943 y 1946 y en la Nacional de Barcelona de 1944. Ese mismo año fue distinguido con el Premio de Pintura del Ministerio de Educación Nacional.”

Més informació en aquest bloc sobre aquest artista olotí:

Pere Gussinyé i Gironella. Capítol 1

Pere Gussinyé i Gironella. Capítol 2

Pere Gussinyé i Gironella. Capítol 3

Pere Gussinyé i Gironella. Capítol 4

Anuncis

3 Respostes

  1. i like it Magnífic quadre de Pere Gussinyé a la venda « 1826 A.D. now im your rss reader

  2. Pleased you like it.
    Thank you.

  3. Hola,
    desitjaria informacio sobre el oli de Pere Gussinyé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: