Escudella barrejada de la padrina i carn d’olla: la recepta


L'escudella de la padrina i carn d'olla

A Andorra ens agrada molt menjar escudella per Sant Antoni.

En aquesta època de l’any s’organitzen escudelles populars a totes les parròquies del Principat.

Sant Antoni és el proper dilluns dia 17 de gener i a Andorra la Vella se celebrarà la 42a edició d’aquesta manifestació popular.

És un plat típicament de muntanya, complet i que es gaudeix molt quan fa fred.

Nosaltres l’hem preparada avui, vegeu com l’hem feta:

Ingredients:

Carn:

1 cuixa de pollastre,  1/2 orella de porc, 1 cua de vedella blanca, 1 os d’espinada, 1 troç de botifarra negra i 1 troç de botifarra blanca.

Verdura i llegums:

1 grapat de cigrons, 3 carrotes, 1 porro, 1 branca d’api, 1 nap, 1 patata, 1 ceba, 1 cap d’alls i 1/4 de col.

Pasta:

Arròs, fideus núm. 4 i colzes núm. 1.

Per a l’elaboració de les pilotes:

150 grams de carn magra de porc picada, 150 grams de carn magra de vedella picada, farina, llet, pebre, 1 ou, canyella en pols i 1 llesca de pa.

Preparació: (temps: 1 matí)

1.- El dia abans posem els cigrons amb aigua.

2.- En una olla grossa, fem bullir aigua i afegim les carns i els ossos (menys les botifarres)

3.- Escumem el caldo. Afegim els cigrons i les verdures tallades. Deixem coure un 30 minuts.

4.- Mentrestant prepararem les pilotes. Amb un bol barregem la carn picada, l’ou, el troç de pa sucat amb llet, una mica de pebre i pols de canyella. Fem unes pilotes petites amb les mans i les anem enfarinant. Les afegim al brou i les fem bullir 30 minuts.

5.- Afegim ara les botifarres  i l’arròs. Deixem coure 15 minuts més.

6.- 20 minuts abans de servir el plat, afegim la pasta.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Hem fet aquesta recepta a partir dels consells de la padrina per obtenir un plat equilibrat, bo, sa i suau.

Recomanem sobretot menjar aquest plat d’un dia per l’altre.

Menú del dia de Sant Antoni:

Plat únic: Escudella amb la seva carn d’olla, pa i vi.

De postres: Tortell de Sant Antoni.

Advertisements

2 Respostes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: