Tres formatges més són nou formatges…

1.- Le Trou du Cru

Aquest refinament de les maneres desperta immediatament la curiositat de qualsevol. Els seixanta grams, francès de vaca, de la regió de Bourgogne és tot un formatge. De petita talla però amb un gust poderós, el Trou du Cru captivarà indubtablement unes sensacions fortes en boca. Cal tenir-ne moderació!

2.- Gruyère Suís

Reputat formatge suís (AOC) de llet de vaca crua i sencera. La pasta és tendra i seca amb un gust potent i suau alhora, carregant sempre el paladar un toc fruitat molt agradable. La crosta és rugosa i aspra. Gaudeixo molt degustant-lo de mica en mica, fent unes particions fines i equilibrades amb la vora tallant de la fulla esmolada d’un ganivet. El Gruyère Suís no fa pudor i no té forats. Referència gastronòmica que es pot trobar amb diverses formes gustatives depenent dels “alpages” i “affinages”. Representa tot un saber fer ancestral. Actualment tinc una debilitat molt especial per aquesta delícia.

 

3.- Bleu de Bresse

No necessita grans presentacions. Es troba molt fàcilment a les estanteries de l’alimentació dels grans magatzems i ressalta pel seu empaquetat cilíndric (quadrat), de cartró amb una enganxina blava intensa, formant així mateix la marca comercial del producte. Francès de la regió de Bresse, aquest formatge de pasta florida és molt cremós. S’ha convertit en un valor segur de la nevera de casa i sempre et salva d’una situació d’emergència. Excel·lent per a consumir-lo amb molt pa i sense massa contemplacions.

Més formatges en aquest bloc: Sobretot proveu-los clicant aquí!

Tres formatges més són sis

Tres formatges

Anuncis

Una resposta

  1. […] Tres formatges més són nou…: 7.- Trou du Cru, 8.- Gruyère Suís i 9.- Bleu de Bresse […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: