Gran Tast de Vins del Grup Pesquera: Ribera del Duero

Quan un vulgar dijous a primera hora de la tarda, em palpita la pantalla arxiratllada del telèfon i entreveig que el Quim m’està trucant, llavors, immediatament prenc consciència de que aquell mateix capvespre, la màgia al servei dels sentits del gust exercirà els seus poders sobre el meu paladar.

Era ahir: dijous dia 18 de novembre del 2010.

I com si d’uns projectils ens tractessim, el Quim amb una destacada trajectòria professional i personal en l’apreciació de les bodegues i jo ens vam plantar, molt entusiasmats, a l’entrada de l’edifici Bomar, de l’avinguda de la Bartra (Encamp), on els màxims representants d’aquesta forta empresa andorrana ens van acollir com a convidats i de la millor manera possible.

L’ascensor ens va transportar en un dels replans inferiors de l’establiment, concretament una sala-celler gran, impressionant, al principi de la qual dominava una llar de foc, de pedra, encesa i quin perfum agradable d’incandescència impregnava la cambra. Els assistents anàvem poc a poc ocupant les taules recobertes de copes de vi buides i d’unes llargues safates de formatge i llonganissa.

Aquest va ser l’escenari durant unes dues hores, una ocasió realment única de poder gaudir el recorregut complet dels vins del grup Pesquera amb l’entranyable i emocionant presència de la mestria de l’Alejandro Fernández, enamorat i ambaixador del seu propi patrimoni vínic. Ens va oferir doncs un itinerari excel·lent dels seus vins. Vet aquí la demostració amb uns grans vins de la regió espanyola de La Mancha.

1.- Alejairén: Primer vi blanc d’aquest grup, elaborat amb 100% de la varietat airén i envellit amb barrica de roure durant 24 mesos. Una grata sorpresa.

2.- Tinto Pesquera 2008: Raïm Tempranillo de les terres de Pesquera de Duero. Un clàssic.

3.- Condado de Haza Crianza 2007: Tempranillo 100%, 13,5º. Un rubí fosc a un preu molt accessible.

4.- Vínculo Reserva 2006: Potent.

5.- Dehesa La Granja 2004: Negre amb Crianza, tempranillo 100% i 14º. 2 anys en barriques de roure americà. No decepciona.

6.- Alenza Gran Reserva 2001: De Alejandro i Esperanza. Equilibrat, madur, saborós i suau: la meva predilecció de la nit.

7.- Condado de Haza Crianza 2006 magnum: Deliciós.

8.- Pesquera Janus Gran Reserva 2003: Transvasar cuidadosament a un decantador. Sumptuós.

9.- Pesquera Millenium Reserva 1996: Tempranillo 100%, 3 anys de barrica. Elegant i impenetrable.

El formatge va acompanyar el vi. Un formatge artesanal d’ovella excel·lent que acaba de llançar el mateix grup amb la marca Dehesa la Granja. L’empresari i amant de les seves terres afirmava que el vi és un producte perquè la gent el disfruti i és per això que havien sabut mantenir uns preus molt raonables malgrat els reconeixements i distinccions.

Un vespre que els nostres ulls brillants recordaran.

El vino es salud y alegría, chinchín!” Alejandro Fernández

Més informació: Grupo Pesquera

(1a imatge: platos y copas.cl)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: