Tres formatges més són sis

1.- Brique de Jussac

La Brique de Jussac és un formatge de la regió francesa de l'”Auvergne”. Té forma de totxo tal com indica el seu nom, pesa 200 grams i està presentat envasat al buit damunt d’una fina làmina de fusta. Una forma de fer formatge original. Nosaltres acostumem a comprar la brique de l’enganxina de color vermell és a dir feta amb llet d’ovella (au lait pasteurisé de brebis). També es troben fetes amb llet de vaca i de cabra. Ens agrada perquè és molt fi i cremós. Té una crosta tova i agradable a la boca. És deliciós, vaja!

2.- Beaufort

El Beaufort és ineluctable en el país dels mil formatges. La seva producció es troba situada a la regió francesa de “Savoie” a uns 1.500 metres d’altitud. És un formatge de llet de vaca crua i és de la família dels Gruyères. La qualitat d’aquest aliment és molt distingida per la seva finura, el seu aroma i manifesta una suavitat penetrant.  Un veritable regal dels déus.

3.- Saint Agur

Aquest coagulant també és procedent de França i més concretament de la regió de l'”Auvergne”. És un formatge blau a base de llet de vaca, tou i pasteuritzat. La seva textura tendra i de gust fort satisfarà els bons paladars. No té crosta i està embolicat amb paper de plata perquè es faci encara més blau. Fixeu-se quines vetes verdes-blaves més magnífiques i gens picants!

Tinc un amic de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra) que sempre diu que la manera més apropiada per degustar un formatge és acompanyant-lo amb un bon vi d’Oporto. M’han entrat ganes de presentar-vos alguna ampolla portuguesa força excepcional. Això serà, però, més endavant en aquest bloc.

Post relacionat: Tres formatges

Anuncis

2 Respostes

  1. […] Tres formatges més són sis: 4.- Brique de Jussac, 5.- Beaufort i 6.- Saint Agur […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: