Allà torrija, aquí torrada de Santa Teresa: la verdadera recepta

La foto l’hem feta avui nosaltres i les torrijes també!

Per aquesta època de l’any (setmana santa, la quaresma…) allà i aquí és típic que les famílies elaborem torrijes: un deliciós dolç tan fàcil de fer com veureu tot seguit.

I.- Ingredients: 4 persones

– 1 barra de pa de mig (preferentment aquella barra quines llesques realcin una bona molla consistent i no cal que el pa sigui forçosament del dia abans)

– 1 litre de llet

– 1 branca de canyella

– la pela d’una llimona

– dues cullerades soperes de sucre

– 1 ou

– oli (fregir)

– sucre i canyella amb pols

II.- Elaboració: 30 minuts + refredar (temperatura ambient)

1.- Farem infusionar la canyella i la pela de la llimona amb la llet. Una vegada la llet perfumada i tèbia afegirem les cullerades de sucre.

2.- Tallarem el pa amb llesques d’un centímetre i mig i, les col·locarem dins d’un recipient gran i fondo.

3.- Vessarem la llet damunt de les llesques de pa que descansen sobre la plata perquè s’empapin ben empapades.

4.- Mentre prepararem una paella amb abundant oli calent, arrebossarem les llesques amb ou i després les fregirem.

5.- Una vegada daurades, les deixarem damunt d’un plat amb paper absorbent.

6.- Barrejarem amb un bol un got de sucre i dues cullerades soperes de canyella amb pols.

7.- Finalment arrebossarem les torrades tèbies amb la barreja just abans esmentada.

Allà les fan amb mel és a dir que enlloc d’arrebossar-les amb sucre (punts 6 i 7) ho fan amb una barreja de mel rebaixada amb aigua.

Gràcies, Marta, per aquesta delectable manduca.

III.- Anècdota:

En aquells temps de penúria i fam el besavi matern de la Marta venia al carrer les torrijes que preparava la seva mare per aconseguir algun quarto a casa. El xiquet se les menjava pel camí i tornava a casa amb les butxaques buides. Es va guanyar així el sobrenom de “El Torrija”. Nom que el poble va fer servir després per denominar a la família.

I aquí diem: “Pasqua i ous, els ous són meus!”

Advertisements

4 Respostes

  1. […] – Torrijas o Torrades de Santa Teresa […]

  2. […] La foto l'hem feta avui nosaltres i les torrijes també! Per aquesta època de l'any (setmana santa, la quaresma…) allà i aquí és típic que les famílies elaborem torrijes: un deliciós dolç tan fàcil de fer com veureu tot seguit. I.- Ingredients: 4 persones – 1 barra de pa de mig (preferentment aquella barra quines llesques realcin una bona molla consistent i no cal que el pa sigui forçosament del dia abans) – 1 litre de llet – 1 branca de canyell … Read More […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: