L’autèntica recepta del tiramisú

Els observadors s’han posat d’acord per afirmar que aquest any 2009 ens haurem d’estrènyer tots el cinturó.

Davant d’aquestes amargues expectatives proposo desdramatitzar la situació amb una bona cullerada de tiramisú.

El tiramisú són unes postres fàcils i ràpides d’elaborar, econòmic i és un bon aliment d’aspecte gustós i exquisit.

Generalment, el tiramisú agrada a tothom i cadascú el prepara a la seva manera.

tiramisuPresento doncs, a continuació, la meva recepta del tiramisú.

 I.- Ingredients: 4 persones

 – 4 ous

– 500 grams de formatge mascarpone

– 100 grams de sucre

– 3/4 de litre de cafè

– uns 200 grams de “boudoirs” (bizcochos durs)

– 3/4 de tassa (mida cafè) de rom o licor de cafè

– verdader cacau amb pols

 II.- Elaboració: 30 minuts

1.- Barregem el formatge mascarpone amb el sucre (costa una mica, recomano l’ús del robot de cuina). Després hi aboquem els quatre rovells d’ou i continuem barrejant.

2.- En un lloc a part convertirem les clares al punt de neu. Feta aquesta operació aboquem i barregem delicadament (no hem de trencar el punt de neu) les clares amb el formatge mascarpone.

3.- Emplaçarem en una plata (serà la plata de servir: són normalment de vidre i, o bé ovalada o com es vulgui, però amb una alçada d’uns 8-10 centímetres) els boudoirs que haurem prèviament xopat generosament amb una piscina de cafè (on hi haurem tirat i barrejat el rom).

4.- Quan haurem fet la primera capa de boudoirs xopats; amb una espàtula, escamparem una capa de la crema de mascarpone preparada anteriorment i repetirem l’operació una segona vegada o més, quedant al final a sobre una capa de crema mascarpone.

Aconsello preparar aquestes postres d’un dia per l’altre conservant-les bligatòriament a la nevera.

Aquest plat se serveix havent-lo tret de la nevera mitja hora abans i sobretot havent tirat a l’últim moment i per sobre un polsim de cacau.

III.- Anècdota:

El tiramisú té el seu origen al nord d’Itàlia i en els anys cinquanta. El tiramisú constituïa un bon aliment, un dolç valent que s’oferia als bordells, després de la guerra. Un bon tiramisú remuntarà els ànims, segur!

FELIÇ 2009!

P.S. He de dir que vaig descobrir el tiramisú, fa temps, gràcies a la Cristina (el sempre excel lent tiramisú de la Cristina). I, més tard també per a la seva elaboració, a l’ocasió d’un matx intens entre la Cristina i l’Armand a Altafulla, primavera 2006.

Més receptes interessants d’aquest bloc:

La panacota

Torrijas o Torrades de Santa Teresa

Anuncis

10 Respostes

  1. En primer lloc, acabo d’arribar al vostre lloc, al blog, jo havia viscut a La Seu, ara x coses de la vida ja no hi visc, xo com que la trobo a faltar, sobretot els amics q hi vaig fer penso que aquesta és un forma d’estar una mica més a prop.
    Gràcies x deixar-me entrar en aquest món!!
    Ciao!

    Ei, molt bé que algú doni la recepta del Tiramisú!!!

  2. Les gràcies te les dono jo per interessar-te pel nostre bloc.

    Per cert, espero no haver divulgat cap secret…

    Salut.

  3. Ek esta boooooooniiiiiiiissiiiiiiimmmmmmm!!!!!!
    dw

  4. Hey, ja he fet la teva recepta de tiramisú unes quantes vegades i SEMPRE quedo la mar de bé! Moooltes gràcies! A la feina m’he fet imprescindible als aniversaris d’estiu! 😉

    Helena

  5. Quin missatge més simpàtic!!
    Gràcies i visca el tiramisú…
    Fins aviat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: