Feu una bona parella?

A mitjans de setmana passada, el meu ordenador del despatx va trontollar.

Això va sacsejar una mica la meva feina. Aquestes coses sempre passen al pitjor moment (A la rentrée tinc molt treball). Podria haver-me desesperat però només ha estat un petit ensurt. Els meus amics i informàtics, el Jordi, el Franc i el Sergi (TECOB) van actuar amb l’especial habilitat, rapidesa i afabilitat que els caracteritzen. Dilluns passat estava 100% operatiu. Com altres vegades, el Jordi insisteix amb que tingui més cura a l’hora d’organitzar i actualitzar els meus fitxers. Aquesta vegada m’ha convençut i ho he fet. Em va gravar les dades amb uns cedés i des d’aquests he anat poc a poc triant i llençant informació a la nova xarxa informàtica gestionada per un programa molt ben parit que es diu Unison.

Treballo amb el sistema Linux  des de fa un temps i n’estic molt content. D’aleshores ençà, no he tingut més problemes de virus i el sistema no se’m queda penjat. Els programes que més utilitzo es diuen OpenOffice, Evolution i Firefox. La novetat és el Krusader i consisteix amb un programa intel·ligent que em permet facilitar la gestió dels meus fitxers entre ells. Em sembla que amb només dos o tres dies d’utilitzar-lo, no podria prescindir-me’n. Últimament he estat doncs, buscant, triant, ordenant i guardant dades. Pensava que seria feixuc, i no, al contrari! M’he trobat de tot i de vegades he exclamat:”Pobre de mi!”. He llegit un document i el penjo a continuació. Crec recordar que va ser l’endemà d’un sopar bien arrosé, on ens vam trobar tres amics en un moment on estàvem visquen unes relacions íntimes molt diferents.

“Parella:

Els diners no fan la felicitat.

Això ho proclama la dita popular i ho han demostrat els especialistes. Més exactament, a partir d’un cert nivell de benestar material, els diners cada cop tenen menys a veure amb la felicitat. Els pronòstics apunten que les depressions i la resta de trastorns tendeixen a créixer en una societat en què el benestar material regna.

La meva pregunta és què fa feliç i/o què és estimar? Tots tenim una experiència, i respecto el diàleg! Més que res, per mi el rigorós respecte dins de la parella és essencial. Conseqüentment, les infidelitats no poden ser mai un bon exercici d’enamorament. En la parella crec que ha de predominar la constant en afecció i la lleialtat envers aquella persona amb qui hom té un veritable lligam d’amor. La resta és consumir zàpings i diluir-se. El concepte que tinc de la parella ha de conjuminar el sentiment amorós amb la llibertat, la generositat i la fertilitat intel·lectual. El compromís de la parella moderna és el respecte mutu i la igualtat, ingredients que permetran a totes dues persones individualment enriquir-se il·limitadament i així mateix embellir-se personalment i construir quelcom junts. La promiscuïtat i els fantasmes més o menys exacerbats són irreversiblement anihilament i fracàs. Les dues opcions i altres existeixen, és clar, però les dues alhora són incompatibles. El poder del diner en moltes ocasions s’empara de les parelles convertint-les en freds ninots enmig de tripijocs insensats i infèrtils.

Amb tot, com més senzills, millor!”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: