Viure en el fang

La justícia s’eleva ella sola com un castell reclòs damunt de la societat que ha de jutjar. Ho fa malament perquè els castells es construïen només a l’edat mitjana. Vam deixar enrere l’estat feudal i persistim homo sapiens sapiens? Afirmo ultra això que la sort o la dissort d’haver d’ésser jutjat un dia és tan dèbil que tinc rarament l’atracció de necessitar educar-los com a ciutadans. Deixeu els nens divertir-se entre ells! Però, avui encara juguen als patis de les escoles aux gendarmes et aux voleurs? Reivindico el folklore enigmàtic i el divertiment germinatiu…

La paranoia és evident. Només cal referir-se al bombardeig mediàtic de merda que els mitjans de comunicació han divulgat aquests dies sobre el col·lapse dels tribunals espanyols, fent una menció molt especial als catalans que encapçalen el rànquing dels més dolents. Això no és una notícia sensata perquè tots sabem quines són les dificultats de la justícia actualment i tots treballen amb les mateixes obstruccions. És la puta mania que tenen d’afrontar sempre els uns contra els altres. El Barça i el Madrid. Mai havia tingut, com ara, la sensació que els nostres veïns estaven tan envaït d’una mena de complexe d’inferioritat produït segurament pel recent passat franquista.

Recordo revoltat els dos debats televisius que enfrontaven els caps de llista dels dos principals partits democràtics espanyols. Vaig veure com un formiguer de periodistes fotien profusament la pilota a aquells dos senyors molt respectables i, malauradament el debat va ser estèril i patètic. Amb aquestes actituds no veig com es poden solucionar o millorar els problemes quotidians de la gent, com una urgent pràctica raonable de la justícia. El dia 14 d’abril del 2005 va venir un senyor que era el President del Consell General de l’Advocacia Espanyola a fer una conferència i va dir que els temes relacionats amb la justícia no donaven ni treien vots. L’administració de la justícia pateix arreu una patologia violent però superable a condició de fer una veritable i valenta política.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: