Relaxació

oso-rosado.jpg

Aquest matí he escoltat una notícia que ha despertat la meva curiositat.

Després d’un nou estudi sobre els antidepressius, el quotidià britànic Guardian ha publicat un article força impactant titulat: Prozac, used by 40m people, does not work say scientist. Aquest escrit ve a explicar grosso modo que els antidepressius com el Prozac, entre altres, no són eficaços i que les pastilles blanques i verdes que tots coneixem només tenen efectes placebo. Aquest article farà sense dubte córrer molta tinta perquè planteja moltes qüestions.

Primer de tot deixa entreveure que els coneixements científics sobre les malalties psicològiques actuals en constant creixement, com la depressió, no són grans i per tant encara s’han de fer molts descobriments i molts progressos al respecte.

Com a màxim, en els darrers deu anys d’investigacions i molta polèmica, les depressions estan classificades en general en dues categories: les severes i les menors. Mentre les primeres, molt greus, es poden curar i se salven vides amb uns tractaments a base de les famoses molècules, les segones, “lleus”, normalment curtes en el temps, i causades per un esdeveniment de la vida com la mort d’un proper o un divorci per exemple, haurien de ser tractades mitjançant psicoteràpia.

No tinc cap estudi a mà sobre el volum d’utilització dels medicaments castigats pel rotatiu britànic però tot fa presagiar que la demanda de píndoles bicolors que semblen facilitar la vida de la rutina quotidiana és colossal. En aquest mateix sentit és irrefutable que tot sembla indicar que en les societats occidentals som uns formidables consumidors d’aquest producte. Els objectius econòmics darrera d’aquest mercat són immensos i crec que ens mereixem tota la veritat. El missatge de la publicació esmentada és positiu: més diàleg amb el malalt evidentment, molta més recerca científica i sobretot més transparència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: