Déu neu!

gautamsinghap372.jpg

No és ciència ficció, però, no són ni mascles ni femelles! Es reivindiquen hijra, un entremig entre l’home i la dona, i són posseïdores d’uns poders misteriosos. A la índia, les hijra es reuneixen un cop l’any per celebrar una multitudinària festa per reviure un passatge del seu llibre sagrat (Mahâbhârata). La llegenda explica que a la vigília d’una batalla, el clan Pândava havia consultat un astròleg que havia predit una victòria a condició de sacrificar un home perfecte. D’homes perfectes només n’hi havia tres; el Déu Krishna, el cap dels Pândava: Arjuna i, el seu fill Aravan. Aquest darrer va acceptar de sacrificar-se però va exigir, primer, el poder de casar-se. Davant la manca de pretendents a una unió tan curta, el Déu Krishna va agafar una aparença femenina per satisfer el desig d’Aravan que va ser decapitat el dia següent per assegurar la victòria del seu bàndol. Doncs vet aquí que les hijra, moltes d’elles emasculades durant l’adolescència s’identifiquen amb la forma femenina de Krishna. Així doncs, cada any commemoren aquest episodi sagrat amb uns casaments simbòlics en un petit temple dedicat al Déu Koothandavar, considerat com una encarnació d’Aravan.

Fa temps que m’esforço d’esbrinar el per què del gegant ninot de neu lluminós a la plaça de la Rotonda. Cada dia les notícies del temps auguren un ambient primaveral al mig de l’hivern. Això m’estranya molt i encara més si tenim en compte aquella càustica popular que diu que la Setmana dels Barbuts és la més freda de l’any. Mira per on encara no entenc tampoc com després de tants pocs anys el nostre país ha explotat incontrolablement. Una evolució trasbalsadora i remarcable! El nostre passat recent on regnava el fred i la penúria, tots desitjaven temps millors… I un dia, mentre un cap de casa estava aguisant els ganivets per matar el porc, va tenir una revelació divina. Una ànima se li va manifestar amagat sota una llarga capa fosca i una caputxa. L’endeví amb una veu blanca va predir canvis encoratjant millores de la pobresa i la malaltia. Els ulls de l’home amb el rostre cansat van començar a brillar a mesura que el discurs esperançador anava agafant forma. De cop i volta, l’aparença divina desaparegué a mesura que cridant amb veu forta, l’alertà amb ell i als seus de vetllar per un veritable i durador equilibri i l’harmonia. Més de cinquanta anys després, respirem merder i estats àlgids, a tot arreu, de mediocritat com si una mà invisible i eficaç ho tingués molt clar… S’ha comès un sacrilegi! Vàreu conèixer pobresa, doncs ara viureu la pitjor de totes: la pobresa d’idees! La festa, fa dies que dura i, quan passo amb la corbata al voltant del coll, faig una ofrena al Déu local Nïhnot que simbolitza els petits cristalls de glaç que els nostres avantpassats anomenaven neu. Amén.

imgp2.jpg

Anuncis

4 Respostes

 1. L’horripilent estructura lluminosa en forma de ninot de neu de la plaça de la Rotonda que denunciava com un acte contra natura ha sigut endut pel vent!

  L’ordre de la natura ha imposat la seva llei de la manera més perspicaç del món!

 2. Avui he vist un anunci publicitari de l’eix comercial d’Andorra la Vella en un diari espanyol de grant tirada on surt aquesta bestia !
  Quin gran despropòsit! Alçar aquest tòtem com a ambaixador de la nostra parròquia!

 3. Sí Franc, sí!
  Justament ho he vist aquest migdia quan feia el cafè!
  Els que vinguin, aquests dies, incitats per aquest anunci i per veure amb els nens l’espectacular homenot hauran de tornar a casa amb la cua entre les cames!
  La veritat és que no em puc creure que una animalada com aquesta persisteixi fins i tot després de la seva accidental desaparició…
  Això ja és màgia…
  El millor és somriure’n!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: